15 april 2023 – Van Volkstuincomplex naar Stadstuinpark – Lang Leve de Volkstuinen!

Graag nodigen we je uit voor het verkennende gesprek ‘Van Volkstuincomplex naar Stadstuinpark – Lang Leve de Volkstuinen!’.

Op zaterdag 15 april van 12:00-13:30 vindt deze bijeenkomst plaats bij Volkstuinvereniging Streven naar Verbetering (Roel Langerakweg 33). We verzamelen om 12:00 bij de kantine.

Deze bijeenkomst vormt de aftrap van het ontwerpend onderzoek van ontwerppraktijk Dérive naar volkstuincomplexen. Deze tuinen zijn regelmatig doelwit van woningbouwplannen: op welke manier kunnen we waarborgen dat de volkstuinen toekomstbestendig zijn en zoveel mogelijk natuur- en publieke waarden hebben voor de stad? Kunnen de volkstuincomplexen zich ontwikkelen tot stadstuinparken? En wat houdt dat in? 

We gaan te werk vanuit de veronderstelling dat deze bijzondere plekken in de stad hierdoor meer gewaardeerd worden en we hopen ervoor te zorgen dat de volkstuinen niet meer onder druk staan. Tijdens deze bijeenkomst zal Dérive het initiatief kort toelichten en jullie ideeën oogsten. 

Draag je de Rotterdamse volkstuinen een groen hart toe? Kom dan naar dit verkennende gesprek! 

Deze bijeenkomst bouwt voort op de foto-expositie ‘Gedroomde Stadsnatuur’ van Joke Schot en Roland Huguenin. Nog 1 week te zien in Bibliotheek Charlois: https://www.versbeton.nl/agenda/foto-expositie-gedroomde-stadsnatuur/

Alvast bedankt voor je reactie en we hopen je de 15de april te zien!

Veel groeten,
Kevin & Hedwig

Vindt plaats op 15-04-2023
}
Begint om 12:00
v

Activiteit van Streven naar Verbetering