3 juni: Learning with the garden, learning from the land

Graag nodigen we je uit op Vrijdag 3 Juni voor een dag van workshops, presentaties/gesprekken, wandelingen en field listening op Streven naar Verbetering (SNV).

Dat ons tuincomplex ook een plek kan zijn om te experimenteren zou je op het eerste gezicht niet zeggen, maar al heel wat studenten van de Willem de Kooning Academie hebben ons bezocht! Nu brengen we internationale gasten, studenten, kunstenaars, ontwerpers en tuinders samen voor een dag van uitwisseling! SNV is niet alleen een losse verzameling van kleine huisjes en tuinen, we zijn ook een sociale gemeenschap van tuinders die vanuit verschillende achtergronden, ieder hun eigen vorm van kennis en expertise te delen hebben! De tuin is een metafoor om de stadse natuur te onderzoeken, maar in Learning with the Garden/Learning from the Land staat de mens even niet centraal. We onderzoeken hoe de samenkomst van aarde, water, lucht, dieren en mensen, tot verschillende vormen van leren en samenwerken uitnodigen. We delen observaties, verhalen, ervaringen en kennis. Onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers uitnodigen ons uit op een andere manier naar onze microbiotoop te kijken. De voertaal van de dag is Engels, maar laat dat je niet weerhouden mee te doen, want de workshops en activiteiten (we composteren – zaaien – wandelen – observeren – luisteren) zijn voor iedereen toegankelijk!

Met: Skye Maule-O’Brien (educator, onderzoeker, WdKA); Victoria McKenzie (eco-warrior, onderzoeker-activist, choreograaf, Londen), Tara Page (Hoofd PhD Art Practice and Learning, Goldsmiths, Londen), Ida Hiršenfelder (geluidskunstenaar en archivist), Irina Shapiro (tuinder, curator event en designer), Renée Turner (kunstenaar en onderzoeker WdKA (tuin 412).

Deze dag maakt onderdeel van de grotere serie events: Co-respond: Bodies, Voices, Spaces in Art Education, opgezet door Ingrid Commandeur (opleidingshoofd), Irina en Renée (Piet Zwart Instituut, Rotterdam).

Datum en tijd: Vrijdag 3 Juni van 11.00 tot 18.00, drankjes tot 19.30

Deelname is gratis, maar omdat het om kleinschalige workshops en activiteiten gaat, kunnen er 40 mensen deelnemen. Geef je daarom op tijd (!) op door een e-mail met je naam en tuinnummer te sturen naar correspondingarteducation@gmail.com. We zorgen ervoor dat er plekken voor tuinders gereserveerd blijven: maar vol is vol!

Vindt plaats op 03-06-2022
}
Begint om 11:00
v

Activiteit van Streven naar Verbetering